Många rum-Blogg

Goddag i stugan! Jag är en 26 årig grabb från Västerbottens inland. Familjen består av en lillebror som ägnar större delen av sin tid åt att köra lastbil och på fritiden gör han som alla andra, öl och fifa. Har även en storebror som hade en ganska okej karriär inom fotbollen men tröttnade litegrann på det. Nu spelar han istället fotboll i korpen division 2 och påstår för någon anledning att han är proffs. I övrigt pluggar han och bor tillsammans med en kompis med en kompis. Vad dom gör på sin fritid är fortfarande höljt i dunkel. Mina egna intressen är egentligen en blandning av båda mina bröders. Jag spenderar gladeligen några timmar framför tv-spelet men är inte rädd för att göra ett par byten i korpen heller och visa storebrorsan att gammal inte alltid är äldst. Mitt största intresse är dock inredning och att ägna mig åt småfix och pyssel i hemmet. Något som väcktes rätt så tidigt i mig när min familj flyttade en del när jag var barn och jag fick följa med till affären och välja lampor! Pappa är även något av en expert när det gäller hus (självutnämnd) så honom kommer jag att använda mig av när det gäller sådana frågor! 

Det var lite kort om mig. Hoppas att ni tycker om bloggen och att jag åtminstone ibland skriver något som hjälper er!

 

Sprid ljus i hemmet

20 apr 2016

Jag har varit på jakt efter en ny lampa länge nu. För ett år sedan gick min gamla kökslampa sönder, och sedan dess har jag inte kommit mig för att köpa en ny. Men nu ska det ske. Så vad man ska tänka på när man köper lampor? 

Först och främst är en lampa en ljuskälla. Det finns olika typer av ljus, och jag har alltid gillat gult ljus bäst. Det är även värt det att leta efter energisnåla lampor så kallade LED-glödlampor. Eftersom de både sparar energi (och därmed pengar) och även varar länge. Dessutom är det bra att fundera över vad lampan ska fylla för funktion, om ljuset ska vara starkt och riktat eller om det är mysbelysning som man vill ha. 

Men för mig är lampor också en del av inredningen i hemmet. Titta på den övriga inredningen och försöka lyfta fram stilen med lampan. Varje hem har många rum och varje rum har sin stil och sina lampor. 

Flytten går!

12 mar 2016

Det finns få saker som jag tycker är så spännande som att flytta. Men det är även tröttsamt och tidskrävande att flytta och ju lättare själva flytten går, desto mindre ansträngande är det. Som före detta student har jag flyttat mellan många rum och bostäder och med tiden blir man lite av en expert på att flytta.

Det är inte alltid man har möjlighet att anlita en flyttfirma, och då finns det några saker som man bör tänka på. Har man mycket möbler är det alltid värt att hyra en släpvagn, eftersom man då kan köra alla möbler i en eller ett par turer. Att åka fram och tillbaka alltför många gånger är både tröttsamt och omständigt, och i längden blir det också dyrt med all bensin. Man bör också se hur man packar om man ska bära alla kartonger själv. Även om det känns effektivt att packa mycket i få lådor, är det mycket bättre att bära många gånger, och inte så tungt. Detta gäller framförallt om man bor högt upp! Men det bästa tipset är nog ändå att muta en kompis med middag för flytthjälp. Tiden går fortare om man har roligt, även när man flyttar! Vill ni anlita en seriös flyttfirma i Malmö så anlita i så fall www.flyttfirmamalmo.nu

Gör fint hemma

20 feb 2016

Att göra sitt hem fint behöver inte betyda att man måste köpa en massa märkessaker och inreda med. Jag tror att det viktigaste är att man gör det personligt. Det bästa jag vet är att leta efter begagnade saker och renovera dem, att måla eller snickra är inte så svårt som man tror! Jag tycker också mycket om detaljer, och ser gärna till att ha till exempel färgglada kuddar i soffan och i sängen. Många gånger är det de små sakerna som gör skillnaden! Se också till att göra det lätt att hålla rent, eftersom ett stökigt hem alltid är ett stökigt hem, oavsett hur fint inrett det är under oredan. Idag såg jag även riktigt snygga attefallshus på denna sida. Det hade varit så mysigt att i framtiden få bygga ett helt eget attefallshus.

När man köper ett hus

20 jan 2016

Att köpa hus är ett stort projekt och en ordentlig investering. Det är i princip omöjligt att få tag på ett perfekt hus, men det finns vissa skavanker som är värre än andra. Min pappa säger alltid att det första man ska titta på, är om det växer träd för nära husgrunden, eftersom de förstör isoleringen. Fuktskador är också något som man bör akta sig för eftersom de ofta är större än vad som syns på ytan. Har man småbarn kan det vara bra att ha en planlösning som tillåter att inte springa upp och ner för trappor funderar på att köpa en ny stege eftersom vår precis har gått sönder.

Dock är det viktigaste att man känner sig som hemma i huset, och det är något som jag tycker att man känner från början. Antingen förälskar man sig, eller inte. Och även om ögonen är bra för att avgöra ett husköp, är magkänslan alltid bäst! Kollade även igår på jutabo.se som har fina lägenheter och nybyggen i Göteborg. 

Kom över denna artikel som jag tyckte hade riktigt bra tips om vad man ska tänka på när man ska köpa hus. Sen har ju Hemnet en riktigt bra guide om de 7 viktigaste sakerna att tänka på inför ett husköp.

 

 

Välkommen

Välkommen till min blogg!